Notices
996 Forum
Sponsored by:
Sponsored by: LN Engineering

Can hood actuator be adjusted?

 
Old 03-25-2010, 02:17 AM
  #1  
Bozbomber
User
Thread Starter
 
Bozbomber's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Fremont, CA
Posts: 94
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Question Can hood actuator be adjusted?

I have been dealing with this front hood for about a month now and I am stuck... At the beginning, the front hood sometimes open sometimes doesn't. I took the hood latch off (thru emergency release cable) lubricated then reinstalled and it doesn't open anymore.

I have then tried the screwdriver trick on the hood latch and when press the release switch from inside of the car, it doesn't seem the metal cable was able to pull all the way to release the latch. I thought maybe I have a bad hood latch and happen to find a used 996 hood latch off ebay and installed it over the weekend but the problem still there. The metal cable didn't pull far enough to release the latch. I was able to get the latch release by putting little force into it.

Now I am stuck and don't know what to looking into..... Any advice what could possibly be wrong or is it possible to adjust the actuator?

Thanks!

Last edited by Bozbomber; 01-22-2015 at 12:53 AM.
Bozbomber is offline  
Old 08-02-2011, 04:43 PM
  #2  
Nikki
New User
 
Join Date: Aug 2011
Location: NYC
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Did you ever solve your issue? I now have the same problem.
Nikki is offline  
Old 08-03-2011, 08:44 AM
  #3  
joelpirela
User
 
joelpirela's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 364
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I disassembled the whole thing, clean everything with WD40, re-installed and that seems to work. My catch wasn't "catching" the hood part that keeps it down in place.
joelpirela is offline  
Old 03-30-2013, 05:59 PM
  #4  
al986
User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Francisco, CA
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Reviving this old thread. Did anyone replace their actuator? I'm wondering if the actuator doesn't have enough strength to pull the release cable.

I've been able to pop my hood twice in a row and then it won't open for maybe an hour.

My thinking is if the latch is well greased and everything is aligned, then perhaps its the actuator that is starting to fail.

Regards,
Andrew
05 997
al986 is offline  
Old 03-30-2013, 07:20 PM
  #5  
Zanzibar Red 996
Addict
Rennlist Member
 
Zanzibar Red 996's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 489
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Yes actuator will help
Especially the engine hood
Zanzibar Red 996 is offline  
Old 03-31-2013, 06:55 AM
  #6  
al986
User
 
Join Date: Aug 2003
Location: San Francisco, CA
Posts: 5
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks ZR. Sounds like a good preventive measure to do.
al986 is offline  
Old 04-05-2015, 12:36 PM
  #7  
mrrrkva
User
 
Join Date: Oct 2014
Posts: 15
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Does anyone have the instructions on how to replace the hood actuator?
mrrrkva is offline  
Old 06-12-2019, 03:53 PM
  #8  
Nir Yatziv
User
 
Join Date: Mar 2016
Posts: 6
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Does anyone have the instructions on how to replace the hood actuator?
Nir Yatziv is offline  
Old 06-12-2019, 05:32 PM
  #9  
Os7213
Addict
Rennlist Member
 
Os7213's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Location: Qc,Canada
Posts: 165
Received 4 Likes on 4 Posts
Default

Originally Posted by Nir Yatziv View Post
Does anyone have the instructions on how to replace the hood actuator?
Sure I did it a couple weeks ago.
Its actually easy.
The actuator is located on the front driver side close to the left light.
So take off the front carpet in the trunk and you should see the motor in the front corner.
There's a chance that it will be wrapped in foam.
Take off the foam and the connector attached to the actuator motor.
The motor and the pull cable are 2 different parts and can be de-assembled.
I only changed the motor and kept the old cable.
So you detach the cable from the motor and slide the cable attachment off.
Install new motor, put the foam back on and re-install the connector.
You can even test it before putting it back in the front corner.
If it doesnt work your switch need to be cleaned.
I do have detailled instructions for that if its the case let me know.
Os7213 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Can hood actuator be adjusted?


Contact Us - About Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: