Notices

Bouncing speedo...odo not working

 
Old 07-02-2019, 12:02 AM
  #1  
Advman89
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
Advman89's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Chicago
Posts: 48
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Bouncing speedo...odo not working

New to me 914..."it's been like that for years" the seller has told me.

Where should I start?
Advman89 is offline  
Old 07-02-2019, 09:20 AM
  #2  
Petza914
Addict
Rennlist Member
 
Petza914's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Clemson, SC
Posts: 11,119
Received 49 Likes on 37 Posts
Default

Speedometer cable and or the threaded fitting at the transmission. There's a fork like fitting in the trans that mates with the blade end of the speedo cable to turn it. One side of the fork can break off, especially if the speedo cable is binding, putting extra stress on it.
Petza914 is online now  
Old 07-02-2019, 11:52 AM
  #3  
campbellcj
Addict
Rennlist Member
 
campbellcj's Avatar
 
Join Date: May 2014
Location: Agoura, CA
Posts: 476
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Changing the speedo cable is a PITA job but that may be it. They can get partly melted or kinked and not work well. The speedo drive back at the trans can fail and/or leak as well; BTDT. Commonly with the odo there are little plastic gears/cogs that get stripped or worn. I always heard that resetting the trip meter while moving would contribute to this. Anyway, if it's this type of issue with the gauge itself, I would definitely recommend North Hollywood Speedometer as a reputable restoration shop. Good luck!
campbellcj is offline  
Old 07-02-2019, 04:10 PM
  #4  
Advman89
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
Advman89's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Chicago
Posts: 48
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Thanks all.

Low on the list, but it's on the list....
Advman89 is offline  
Old 07-05-2019, 09:21 PM
  #5  
mooty
GT3 player par excellence
Lifetime Rennlist
Member
 
mooty's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: san francisco
Posts: 38,750
Likes: 0
Received 36 Likes on 24 Posts
Default

odo not working: the threaded link to trans is bad
bouncing speedo: need new speedo cable
I had both issues and fixed with above remedies
mooty is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: