Notices

Help - Turbo noise

 
Old 05-09-2013, 03:00 PM
  #1  
TNR911
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
TNR911's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: NJ
Posts: 108
Default Help - Turbo noise

Hello all,

Last week I had a maintenance done for 20k miles. Post the maintenance I heard my turbos spooling up more that I had previously. Now a few days later I get a loud turbo whooshing notice when I am at full throttle.

Any ideas what could be happening here?

Thanks in advance for your advice.
TNR911 is offline  
Old 05-09-2013, 04:11 PM
  #2  
jhbrennan
Addict
Rennlist Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Austin
Posts: 6,270
Default

Originally Posted by TNR911 View Post
Hello all,

Last week I had a maintenance done for 20k miles. Post the maintenance I heard my turbos spooling up more that I had previously. Now a few days later I get a loud turbo whooshing notice when I am at full throttle.

Any ideas what could be happening here?

Thanks in advance for your advice.
What was done as part of the 20K maintenance? Do you still get 17+psi on over boost?
jhbrennan is online now  
Old 05-09-2013, 05:43 PM
  #3  
ChristopherG
User
 
ChristopherG's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Southwest Michigan
Posts: 843
Default

I would be checking to make sure all the hoses were reinstalled properly. Even if you're still hitting proper boost a leak will make the turbos work harder to make up for what's escaping.
ChristopherG is offline  
Old 05-09-2013, 06:40 PM
  #4  
mathys
User
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 48
Default

I vote as well for a loose hose, maybe unsetteled by accident during the maintenance job...
mathys is offline  
Old 05-11-2013, 12:01 PM
  #5  
TNR911
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
TNR911's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: NJ
Posts: 108
Default

Regrets for the delay in response as I was traveling for a couple of days. Thanks for the thoughts. I'm bringing it in this week and will let you know what happened.
TNR911 is offline  
Old 05-19-2013, 11:22 PM
  #6  
TNR911
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
TNR911's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: NJ
Posts: 108
Default

Guys thanks for the great responses. The intake hose was off. Problem solved.
TNR911 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Help - Turbo noise


Contact Us - About Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: