Clonk sound when quick shift in 2nd gear! - Rennlist - Porsche Discussion Forums

Notices

Clonk sound when quick shift in 2nd gear!

 
Old 02-10-2019, 05:19 PM
  #1  
bald_joint
User
Thread Starter
 
bald_joint's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Montreal, Quebec
Posts: 36
Default Clonk sound when quick shift in 2nd gear!

Hello guys,

After a tranny rebuild and have everything back on the car, I have a clonking noise when I shift quickly in second gear.
It seems like the Gear Shift Rod knock against the torque tube.
I've changed the Gearshift Lever and the plastic Bearing Shell that sits in the bottom bracket. I've aligned everything with a 85 degrees angle as mention in the workshop manual, but I still have the clonk if I do not go slowly and gently while getting in 2nd gear.
Could it be some sort of rubber padding somewhere on the torque tube that could have fall?
Since it's a small fit under there and everything is hidden behind the exhaust and heat shields, I hoping to have ideas or advice on the matter!

Thanks
bald_joint is offline  
Old 02-10-2019, 05:48 PM
  #2  
gpr8er
Addict
Rennlist Member
 
gpr8er's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: So. Cal
Posts: 659
Default

what condition is the trans mount in. The trans really moves around on these cars. Consider doing the urethane mount mod.
gpr8er is offline  
Old 02-10-2019, 08:02 PM
  #3  
bald_joint
User
Thread Starter
 
bald_joint's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Montreal, Quebec
Posts: 36
Default

Transmission mount looks in good shape. The problem do not seem to come from there. The only think I can see would be to go play with the side-to-side adjustment in the shift linkage, but I'm not sure this will help with my problem!
bald_joint is offline  
Old 02-10-2019, 10:37 PM
  #4  
gpr8er
Addict
Rennlist Member
 
gpr8er's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: So. Cal
Posts: 659
Default

Looks are deceiving and that trans mount is 30+ years old and surely deteriorated and squishy. The trans in these cars is basically hanging on the mount, that was the original design. Try the urethane mod, it's cheap and I bet that's the issue. The driveline swings with the torque of the shift and banging 2nd you're probably going metal to metal on the mount. Doing the mod is easy and cheap. Occam's razor.
gpr8er is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us About Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: