2008 CGTS - P1094, P1081 after MAF replacement - help? - Rennlist - Porsche Discussion Forums

Notices
Cayenne 955-957 2003-2010
Sponsored by:
Sponsored by:

2008 CGTS - P1094, P1081 after MAF replacement - help?

Old 07-18-2018, 04:20 PM
  #1  
Hacked 987
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
Hacked 987's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Flyover country
Posts: 8,041
Default 2008 CGTS - P1094, P1081 after MAF replacement - help?

Throwing this out there for a friend of mine who owns a small shop. Took in a 2008 Cayenne GTS with what looked like a faulty MAF.

Replaced both MAFs, reset codes, short test drive, and the codes came back: P1094 and P1081.

Google returns a few threads on 6speed, etc. with this same problem/symptoms but no resolutions. He's verified there aren't any vac leaks, all the hoses look good, no cracks, etc.

Any ideas?

I can't find anything on P1081, not even in Alldata.
Hacked 987 is offline  
Old 07-18-2018, 09:12 PM
  #2  
J'sWorld
User
 
J'sWorld's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 1,019
Default

I will guess twice.
Bank 2 sensor 1 , o2
Check fuel rail pressure against specs
J'sWorld is offline  
Old 07-20-2018, 10:21 AM
  #3  
milg3
New User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3
Default

I have the same problem, cleaned MAFs with MAF cleaner and codes still reappeared. Replaced the MAF sensors and errors again reappeared.
milg3 is offline  
Old 07-29-2018, 01:01 PM
  #4  
J'sWorld
User
 
J'sWorld's Avatar
 
Join Date: May 2014
Posts: 1,019
Default

Any updates?
J'sWorld is offline  
Old 07-29-2018, 04:52 PM
  #5  
milg3
New User
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 3
Default

Nope I had this for a long time now but couldnt find a solution
milg3 is offline  
Old 07-30-2018, 02:02 PM
  #6  
Hacked 987
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
Hacked 987's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Flyover country
Posts: 8,041
Default

Nope. Couldn't get it sorted. Got a temporary "pass" on the emissions since the customer spent above a certain $$ amount trying to get it fixed.
Hacked 987 is offline  
Old 08-15-2018, 05:06 PM
  #7  
Hacked 987
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
Hacked 987's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Flyover country
Posts: 8,041
Default

Car came back. Buddy took another crack at poking around.

Disassembled the intake tubing and found the TB looked to have some gunk in it. Removed the TB and cleaned it thoroughly. Test drove the car a good 10 miles, CEL didn't come back on (used to come back on instantly). So far, so good!
Hacked 987 is offline  


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2008 CGTS - P1094, P1081 after MAF replacement - help?


Contact Us Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: