Notices
991
Sponsored by:

Auto Start Stop not working

 
Old 06-10-2019, 01:17 PM
  #1  
GraSox
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
GraSox's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 332
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Auto Start Stop not working

Hi all!!
My auto start stop wasnít working and drivers door handle lock button for entry and drive isnít working either. After reading some threads some suggested that I should change my 3 yr old battery even though the numbers looked fine.
Sooo I did and they still donít work. Never use start stop......
noticed lock button inop first then tried auto SS which didnít work. Passenger door button works fine. Anybody have any other ideas? PLEASE HELP!
thanks! 2013 C2S
Rob
GraSox is offline  
Old 06-10-2019, 02:20 PM
  #2  
Gordon Shumway
User
 
Gordon Shumway's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Location: Ocala, FL
Posts: 476
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

What do you mean by the stop/start not working? No yellow or green icon showing when stopped, or just always the yellow icon showing it is disabled? Does the coast feature work?
Gordon Shumway is offline  
Old 06-10-2019, 04:12 PM
  #3  
GraSox
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
GraSox's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 332
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

With the start/stop button selected and I stop with foot on the brake....the motor keeps running and then the yellow icon appears with a line through it. No sport or sport plus selected.
GraSox is offline  
Old 06-10-2019, 04:14 PM
  #4  
DerekS
Addict
Rennlist Member
 
DerekS's Avatar
 
Join Date: May 2013
Location: Dallas/Fort Worth
Posts: 721
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

That can happen for a variety of reasons, one of which is the AC running and it being hot out.

That doesn't mean it isn't working overall as a feature. When you see the yellow icon, it just means it can't do it -right now-.
DerekS is offline  
Old 06-10-2019, 04:15 PM
  #5  
saeyedoc
User
 
saeyedoc's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: San Antonio
Posts: 600
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I don't know about the auto start/stop (no one uses it anyway), but the lock button probably needs a completely new handle if the battery didn't fix it. It happened in my '13 also.
saeyedoc is offline  
Old 06-10-2019, 04:35 PM
  #6  
sr5959
User
 
Join Date: Mar 2019
Posts: 56
Received 3 Likes on 2 Posts
Default

Iím surprised the new battery didnít fix it. Had a similar problem on my Merc solution was a new battery.
sr5959 is online now  
Old 06-10-2019, 05:17 PM
  #7  
Class5Kayaker
Addict
Rennlist Member
 
Class5Kayaker's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Florida
Posts: 316
Received 1 Like on 1 Post
Default

Originally Posted by DerekS View Post
That can happen for a variety of reasons, one of which is the AC running and it being hot out.

That doesn't mean it isn't working overall as a feature. When you see the yellow icon, it just means it can't do it -right now-.

Derek has your start/stop thing figured out. You're in Arizona and it's probably hot as hell out there so the A/C needs the engine running to keep working so hard. Try starting your car and shutting off your A/C, and when you come to a stop I'm willing to bet the start/stop will work the way you're used to.

Last edited by Class5Kayaker; 06-10-2019 at 06:19 PM.
Class5Kayaker is offline  
Old 06-10-2019, 06:14 PM
  #8  
limegreen
User
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 527
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

The Start/Stop system no longer works? I don't see any problems here
limegreen is offline  
Old 06-10-2019, 11:06 PM
  #9  
achtung6
Addict
Rennlist Member
 
achtung6's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Mill Valley, CA
Posts: 227
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by limegreen View Post
The Start/Stop system no longer works? I don't see any problems here
My thoughts exactly. If A/S/S breaks on your car and everything else works I say.....The is a God.
achtung6 is offline  
Old 06-11-2019, 11:12 AM
  #10  
saeyedoc
User
 
saeyedoc's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: San Antonio
Posts: 600
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

At least it's a 991.1 where it will stay off if you turn it off, I'm sure there are .2 owners that would love their start/stop to break in the off position.
saeyedoc is offline  
Old 06-12-2019, 01:59 PM
  #11  
GraSox
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
GraSox's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: Scottsdale, Arizona
Posts: 332
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Well....as always you guys are awesome! Thanks for helping me solve this. Especially Dereck and class5. First you’re right it’s hotter than hell here in Arizona...... then for making me understand why the A/C has to be off. Duh...makes sense of course.
You guys are the best and thanks for being nice about it! A lot of great people here!
Rob
GraSox is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: