Go Back  Rennlist - Porsche Discussion Forums > Water Cooled Technical Discussion Areas > 991
Reload this Page >

CTEK maintainer lighter adaptor stopped working after 2 years?

Notices
991
Sponsored by:

CTEK maintainer lighter adaptor stopped working after 2 years?

 
Old 05-05-2019, 11:32 PM
  #1  
jsimon777
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
jsimon777's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 194
Default CTEK maintainer lighter adaptor stopped working after 2 years?

For the past 2 years I have used a CTCK MUS 4.3 battery maintainer on my 991.1 GTS. I use the lighter socket under the arm rest and it has worked totally fine.

All of the sudden it has stopped working and when plugged in it will never go to full charge (green light) like normal.

I thought it might be the battery going bad, so I connected the CTEK directly to the battery and sure enough it worked normal and the indicator went green.

Once I figured out it was not the battery I tired the lighter adaptor in the socket on the passenger side foot well with the same result as the other socket. It would never go greet.

I even bought a new lighter adaptor thinking maybe mine went bad but got the same result of it not working.

Has anybody seen this? I know I can change and go directly to the battery but I'd rather do the lighter like I have been for the past 2 years. Not sure what changed...

Jason
jsimon777 is offline  
Old 05-06-2019, 12:17 AM
  #2  
bkrantz
Addict
Rennlist Member
 
bkrantz's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: SW Colorado
Posts: 2,916
Default

Not exactly, but the consensus seems to prefer the footwell socket. That's what I have used for more than 2 years without a problem.
bkrantz is offline  
Old 05-06-2019, 12:35 AM
  #3  
jsimon777
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
jsimon777's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 194
Default

Yep. I’ve tried that and can’t get that to work either. I was convinced that the battery was going bad. But when I went straight to the batter all was normal.

At a loss.
jsimon777 is offline  
Old 05-06-2019, 01:36 AM
  #4  
jsimon777
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
jsimon777's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 194
Default

On odd update. I can hear the car clicking and then I see the CTEK seem to reboot and start over. This seems to continue over and over.
jsimon777 is offline  
Old 05-06-2019, 06:28 PM
  #5  
PTS-BRG
Addict
Rennlist Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Greenwich, CT
Posts: 725
Default

The CTEK is the problem, not your battery. I have gone through two of them in less than 1 year. They are basically junk..
PTS-BRG is offline  
Old 05-06-2019, 06:59 PM
  #6  
jsimon777
Addict
Rennlist Member
Thread Starter
 
jsimon777's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 194
Default

Yikes. I contacted CTEK and they are having me send it back for a replacement.

Is there a better brand? This one had great reviews?
jsimon777 is offline  
Old 05-06-2019, 07:33 PM
  #7  
Homeles
User
 
Homeles's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: SC
Posts: 1,398
Default

Wow. 5 years on mine and no problems.
Homeles is offline  
Old 05-06-2019, 09:15 PM
  #8  
DBH
User
 
DBH's Avatar
 
Join Date: Apr 2015
Location: Pennsylvania
Posts: 755
Default

Originally Posted by jsimon777 View Post
Is there a better brand? This one had great reviews?
I'm not sure if it's a better brand, but I've been using the same Batter Tender for 10+ years with no issues.
DBH is offline  
Old 05-06-2019, 09:18 PM
  #9  
Mark993TT
User
 
Mark993TT's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Netherlands
Posts: 339
Default

I also have no problems with CTEK, been using two of their MXS 5.0 chargers for several years now.
Mark993TT is offline  
Old 05-07-2019, 12:08 AM
  #10  
PCA1983
Addict
Rennlist Member
 
PCA1983's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Orlando (winter), Chicago (Summer)
Posts: 1,748
Default

No problems with my CTEK 4.3 after 3 years of heavy use, using the cigarette lighter plug. If that plug did die and it wasn't a blown internal fuse, I'd simply replace it.
PCA1983 is offline  
Old 05-07-2019, 07:35 AM
  #11  
PTS-BRG
Addict
Rennlist Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Greenwich, CT
Posts: 725
Default

Its hit or miss. Some last forever, others die fast. Youtube has videos of a guy opening it up and having similar issues as I did with the button on top of unit being faulty and no longer cycling the options.
I had no interest in opening it up and fixing it, I just tossed it in the trash.
PTS-BRG is offline  
Old 05-07-2019, 10:17 AM
  #12  
DaveGee
Addict
Rennlist Member
 
DaveGee's Avatar
 
Join Date: Jul 2012
Location: SoCal
Posts: 616
Default

Originally Posted by PTS-BRG View Post
The CTEK is the problem, not your battery. I have gone through two of them in less than 1 year. They are basically junk..
Thats a little harsh. I have four of them and know of probably another dozen between my friends. None of us has had a problem with them. **** happens. The company is replacing it. Nothing to see here...

DaveGee

apparently we’re not allowed to type ****
DaveGee is offline  
 


Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: