Notices

Problem under WOT

 
Old 03-30-2005, 08:42 AM
  #1  
//SD 951
User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: Brisbane, Australia
Posts: 68
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Problem under WOT

When I accelerate hard, its as though my car is trying to accelerate, but doesn't. It almost feels as though something is 'clogging' it because sometimes a little spurt of power will get through, and then nothing again. It will also backfire while this is happening. Sometimes it is fine under heavy acceleration, other times this happens and I back off the throttle straight away.
Car is a stock 86 turbo.

If anyone knows what is causing this then that would be a great help. Oh and please be specific/detailed because otherwise I probably wont have a clue what you are on about :P

Thanks
//SD 951 is offline  
Old 03-30-2005, 10:00 AM
  #2  
J Chen
Super User
 
Join Date: Jun 2003
Location: Taiwan
Posts: 2,101
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Start by checking for leaks on the intake system.
Sounds like theres a leaning out of the AFR.
J Chen is offline  
Old 03-30-2005, 10:35 AM
  #3  
testarossa_td
Super User
 
testarossa_td's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: State of Confusion
Posts: 3,696
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

TPS
testarossa_td is offline  
Old 03-30-2005, 12:31 PM
  #4  
testarossa_td
Super User
 
testarossa_td's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: State of Confusion
Posts: 3,696
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Throttle position sensor. I would almost bet a vegemite sandwich on it.
testarossa_td is offline  
Old 03-30-2005, 08:52 PM
  #5  
NZ951
Super User
 
NZ951's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New Zealand massive
Posts: 13,772
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

CV boost cutting or retarding timing becuase of detonation?

Def check for leaks and the TPS...
NZ951 is offline  
Old 04-02-2005, 02:52 AM
  #6  
NZ951
Super User
 
NZ951's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New Zealand massive
Posts: 13,772
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Any luck yet mate?
NZ951 is offline  
Old 04-02-2005, 03:48 AM
  #7  
Tom M'Guinn
Addict
Rennlist Member

 
Tom M'Guinn's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Just CA Now :)
Posts: 10,723
Likes: 0
Received 16 Likes on 5 Posts
Default

Also check the ignition -- cap, rotor, plugs AND wires.
Tom M'Guinn is offline  
Old 04-02-2005, 08:52 AM
  #8  
Peckster
Super User
 
Peckster's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Toronto
Posts: 5,748
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by testarossa_td
Throttle position sensor. I would almost bet a vegemite sandwich on it.
I would want to lose that bet.
Peckster is offline  
Old 04-02-2005, 03:00 PM
  #9  
NZ951
Super User
 
NZ951's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New Zealand massive
Posts: 13,772
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Do you guys get Vegemite over there? and Marmite?
NZ951 is offline  
Old 04-02-2005, 05:51 PM
  #10  
Mike951
Super User
 
Mike951's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 2,920
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I second ignition, had a very similar problem, turned out to be crappy wires arcing all over the place.
Mike951 is offline  
Old 04-02-2005, 06:18 PM
  #11  
jimbo1111
Addict
Rennlist Member

 
jimbo1111's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Westchester, NY
Posts: 3,202
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

If the above doesn't work check the fuel filter, fpr and pump.
jimbo1111 is offline  
Old 04-02-2005, 07:10 PM
  #12  
Peckster
Super User
 
Peckster's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Toronto
Posts: 5,748
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by NZ951
Do you guys get Vegemite over there? and Marmite?
It's available but no one buys it except for transplanted Brits and Aussies and axe murderers.
Peckster is offline  
Old 04-02-2005, 07:13 PM
  #13  
special tool
Banned
 
special tool's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: limbo....
Posts: 8,599
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

And dudes with tacky seats
special tool is offline  
Old 04-02-2005, 07:36 PM
  #14  
NZ951
Super User
 
NZ951's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: New Zealand massive
Posts: 13,772
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by special tool
And dudes with tacky seats
It would not be so tacky if your momma wasnt so damn fine.
NZ951 is offline  
Old 04-03-2005, 03:47 AM
  #15  
//SD 951
User
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: Brisbane, Australia
Posts: 68
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

checked the TPS and it isn't that. you can keep the vegemite sandwich though =)

*slowly gets through all the tests / checks*
//SD 951 is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us - About Us - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: